Csisztu Sport Cast

CSC - A sport ki tud nyitni olyan ajtókat, amiket más nem képes. Így látja Menczer, Vincze és Gyurta

June 27, 2021 CsisztuSportCast Season 3 Episode 21
Csisztu Sport Cast
CSC - A sport ki tud nyitni olyan ajtókat, amiket más nem képes. Így látja Menczer, Vincze és Gyurta
Show Notes

A sport ki tud nyitni olyan ajtókat, amiket másképp nem tudnánk kinyitni. A magyar innovatív gondolkodás és a sporttechnológia újításaink igenis helyet követelnek a világ sportgazdaságában és most már ezekre is tekinthetünk úgy, amelyek építik az országimázst, s világhírű sportolóink ismertségével összekapcsolódva még komoly gazdasági sikereket is hozhatnak.
Ma elképzelhetetlen az élsport sporttechnológiai innovációk nélkül, gondoljunk az épp most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon mára már teljesen elfogadott VAR - videobíró rendszerre, amelynek épp nem is annyira örültünk az Eb-n, amikor utóbb, les miatt Schön Szabolcs gólját a portugálok elleni meccsen nem adták meg. Beszélgetésünk Menczer Tamással, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárával, korábbi sportriporterrel, Vincze Ottóval, a Sporttech Hungary program vezetőjével és Gyurta Dániel olimpiai bajnok, sportdiplomatával még a labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt készült, de már akkor is éreztük, hogy ez a kontinenstorna, amelynek társrendezői vagyunk országimázs vonatkozásban is sokat hozhat a konyhára hazánknak és persze a magyar focinak is. 
Mi, magyarok ennél nagyobb gólokat is fogunk talán rúgni a sporttechnológiai és nemzetközi sikerre törő magyar startupok és innovációk világában, különösen, mert a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a HEPA elindította a Sporttech Hungary programot, melynek keretében ezeket a magyar stratupokat szeretné segíteni a nemzetközi piacralépésben. 
Gazdasági vagy országimázs kérdés-e ez inkább, sportdiplomáciai vagy üzletépítési stratégiák lendíthetnek-e nagyobbat egy innovatív magyar ötleten? 
Dübörög még az Eb, miközben egyéb kapukat is döngetünk.

Köszönjük a támogatást a HEPA-nak, az EMMI-nek, a Sharity-nek és a Primus Labornak.
Köszönjük a szakmai támogatást az Mandiner.hu-nak.

Produkciós vezető: Molnár Géza
Szerkesztő: Kovács Orsolya
Zene: Farkas Izsák
Station Voice: Szabó-Sipos Barnabás
Arculat: Vaskovik Viktória
Social Media Manager: Nagy Fruzsi
Köszönet a ruhákért a GUESS  Hungary Kft-nek 
Ékszer: ZEMA
Styling: Mihályi Páris
Smink: Horváth Andrea
Haj: Szekeres Kriszta
Producer és műsorvezető: Csisztu Zsuzsa

A Csisztu Sport Cast minden epizódjában a teljes stáb és a szereplők is friss, negatív PCR-tesztet követően szerepelhetnek a műsorban vagy dolgozhatnak a stábban, ez utóbbiak maszkban és a lehető legnagyobb higiéniai körültekintéssel és távolságtartás mellett.