Csisztu Sport Cast

Mitől lesz valaki a leggyorsabb? A SPRINTEREK: Németh Nándor, Baji Balázs, Tótka Sándor a titokról

October 16, 2021 CsisztuSportCast Season 4 Episode 1
Csisztu Sport Cast
Mitől lesz valaki a leggyorsabb? A SPRINTEREK: Németh Nándor, Baji Balázs, Tótka Sándor a titokról
Show Notes

A Csisztu Sport Cast hazánk leggyorsabb férfisportolóit ülteti le egy műsorba a 4. évad nyitó epizódjában. Mert a világ leggyorsabbjának lenni valamiben, akármiben, elég nagy dobás, de, ha történetesen az ember egy olimpiai versenyszámban a világ leggyorsabb kajaksprintere, mint Tótka Sándor, azért még olimpiai aranyérem is jár. 
Baji Balázs - a napokban a visszavonulását bejelentő atléta klasszis -  a valaha élt leggyorsabb gátfutónk, csúcstartó mind a mai napig 110 és 60 gáton, mi több, az első magyar, aki futószámban képes volt valaha világbajnoki érmet nyerni.
Németh Nándor úszósprinter pedig 57 év után először volt képes arra, hogy magyarként olimpiai döntőt ússzon a legklasszikusabb sprintszámban, a százméteres gyorsúszásban, ráadásul új magyar csúcsot szállítva Tokióból. 
Mitől olyan gyorsak ezek a sportolók? Milyenek a reflexeik? Milyen az izomzatuk a versenytársaikhoz képest? Mit hoznak a génjeikkel és mit tettek hozzá edzésmunkában?  Mit esznek, hogy gyorsak legyenek és mit nem csinálhatnak, nehogy lelassuljanak? 
Amíg Usain Bolt még ma is a bolygó leggyorsabb emberének számít, s amíg ez a cím a legnagyobb presztízsű titulusok egyike, addig földön, vízen és víz felett mindig is versengeni fognak az élsportolók a leggyorsabb ember címéért.